Onder de noemer ‘#TeamEEGA x Hartstocht’ maakten we onlangs bekend dat sommige medewerkers van EEGA Groep op zaterdag 10 april in beweging komen tijdens de Hartstocht. Janna Rosie is een van die medewerkers. Ze vertelt graag waarom zij en haar collega’s zich inzetten voor dit evenement.

Janna, waarom doe je mee aan de Hartstocht?

“Goede doelen waarmee er aandacht gevraagd wordt voor gezondheidsproblemen, zoals in dit geval hart- en vaatziekten, vind ik erg belangrijk. De Hartstocht is hét moment om bewust te worden van wat hart- en vaatziekten daadwerkelijk zijn en wat ze kunnen veroorzaken. Hier moet echt meer onderzoek naar gedaan worden, zodat we hart- en vaatziekten kunnen voorkomen. Bovendien is het voor mezelf ook een fysiek en mentale uitdaging: ik ben gezond en wil me daarom juist inspannen voor de Hartstocht. Er zijn zoveel mensen die dat niet kunnen, ook voor deze mensen loop ik mee. Fijn om dit dan – geheel coronaproof – met collega’s en andere Nederlanders te kunnen doen.”

Hoeveel kilometer ga je lopen?

“Vijftien kilometer. Dit doe ik samen met een aantal teamgenoten. Hierbij houden we rekening met de geldende coronamaatregelen. Met dit team zet ik me ook altijd in voor Met MS naar de Top. Dit doen we voor een vriendin van ons, Monique, en Stichting MoveS. Monique heeft Multiple Sclerose (MS) en door deze ziekte heeft ze al veel moeten opgeven. Ze raakt steeds meer gebonden aan haar rolstoel. Samen met Monique en mijn teamgenoten ga ik de Hartstocht lopen. We vinden het super om namens EEGA Groep de Hartstichting te kunnen steunen.”

Wat verwacht je van de dag?

“Ik ben heel benieuwd hoe het er online uit gaat zien. Met de radio, BN’ers en de online route bijvoorbeeld. Van wat ik nu gezien heb lijkt het allemaal goed georganiseerd. Gelukkig wordt er ook rekening gehouden met de coronamaatregelen. Ik verwacht dat het een bijzonder dag gaat worden. Hoe dichter we bij de finish komen, hoe meer emoties er zullen komen. Ik kijk ernaar uit!”

Hieronder een foto van Janna’s team. Deze is vóór corona gemaakt.

‘Bijzonder om namens EEGA Groep mee te mogen doen aan de Hartstocht’ 1