Sportief nieuws! EEGA Groep gaat het lokale schaatstalent Eline Jansen sponsoren. Jansen is met haar 18 jaar jong al erg succesvol in de schaatswereld. Ze is afkomstig uit Deventer, de stad waar ook onze ‘EEGA thuisbasis’ gevestigd is. Eline schaatst inmiddels al ruim tien jaar. In het huidige seizoen 2020-2021 rijdt ze voor team TalentNED en ook heeft ze zich aangesloten bij het marathonteam BlueDune. Afgelopen jaar veroverde ze de derde plaats op het NK allround 3000 meter. Ook wist ze zich als jongste deelnemer voor het NK allround senioren te plaatsen. Haar ultieme doel? Goud op de Olympische Spelen behalen!

Samenwerking tussen EEGA Groep en Eline Jansen 1

Doorzettingsvermogen

Dat ze zover zou komen met schaatsen had ze vroeger niet durven dromen. Eline is geboren met een fysieke beperking aan beide heupen. Bij de geboorte ontbrak haar linker heupkom en was haar rechterheup uit de kom. Dat ze nu op hoog niveau kan sporten leek toen allesbehalve vanzelfsprekend. Ze weet daarom als geen ander hoe het is om met een achterstand te beginnen. Toch heeft ze dit nooit als een bewuste belemmering ervaren. ‘Ik heb mijn eigen weg gevonden met schaatsen. Vaak was ik me er niet eens van bewust dat ik bepaalde bewegingen anders uitvoerde dan anderen. Ik had zogeheten compensatiepatronen aangeleerd, bijvoorbeeld bij het afzetten of door de bocht lopen.’

Herkenbare waarden

De samenwerking die tussen EEGA Groep en Eline tot stand is gekomen, is niet geheel toevallig. Eline’s doorzettingsvermogen om zichzelf ‘buitengewoon’ te ontwikkelen, sluit volledig aan op de waarden waar wij als onderneming met ‘social impact’ voor staan. Met name haar doorzettingsvermogen kenmerkt haar als sporter. ‘Als je ergens heel goed in wil zijn, moet je daar veel voor doen. Hoe verder je komt, hoe meer mij dat motiveert.’ ‘Met schaatsen raak je nooit uitgeleerd’, aldus Eline. ‘Het is een heel technische sport en dus blijf je jezelf ontwikkelen. Als je altijd hetzelfde blijft doen, wordt je ook niet beter.’ Wij wensen Eline alvast veel succes en steunen haar op de weg naar goud!